מדעי המזון ואכילה בריאה

תזונה

האם אי פעם שמעת את הביטוי, "אתה, זה מה שאתה אוכל?" למרות שאנו לא יכולים לקחת את זה פשוטו כמשמעו, הפתגם הזה מכיל הרבה אמת.

המזונות שאתם בוחרים לאכול, קובעים אילו חומרים מזינים, הגוף שלך יקבל ובאילו כמויות. חומרים מזינים הם חומרים המאפשרים לגוף שלך להפוך אותם לאנרגיה, לבנות ולתחזק רקמות ולווסת תהליכים גופניים. אם אתם אוכלים תזונה בריאה מלאה במגוון של מזונות עתירי חומרים מזינים, יש סיכוי גבוה יותר ליהנות מבריאות טובה, מאשר אם אתה אוכל תזונה לקויה שחסרה בחומרים מזינים. שיעור זה יספק סקירה כללית של תזונה, שהוא התהליך של לקיחת חומרים מזינים ממזון, על ידי התבוננות בשש אבות המזון:

פחמימות
שומנים
חלבונים
מים
ויטמינים
מינרלים

מאקרו-נוטריינטים
שלוש מתוך שש אבות המזון אלו מכונים מאקרו-נוטריינטים כי הם נדרשים בכמויות גדולות. מאקרו משמעו גדול.

מאקרו-נוטריינטים הם פחמימות, שומנים וחלבונים. הם ייחודיים במקצת משום שהם חומרים מזינים היחידים שמספקים לגוף את האנרגיה, הנמדדת בקלוריות.

משלושת אבות המזון, הגוף שלך מעבד פחמימות לאנרגיה מהירה, כי פחמימות זמינות בקלות כאשר יש צורך מיידי באנרגיה. כל הפחמימות מגיעות ממזון, אבל מזונות שונים מכילים סוגים שונים של פחמימות. לדוגמא, כאשר אתם אוכלים עוגייה, אתם צורכים בעיקר סוכרים, או פחמימות פשוטות. ואילו  ספגטי לארוחת ערב  ,מכילים הרבה עמילנים, שהם פחמימות מורכבות  מסוכרים רבים. אם תאכל פרות וירקות תקבל מנה טרייה של סיבים, שהם סוג של פחמימות שלא ניתן לעכל. זה אומר שאתה לא יכול לקבל אנרגיה מסיבים, עדיין הסיבים הם נהדרים עבור העברת מזון דרך מערכת העיכול שלך, אז זה משהו שתרצה הרבה ממנו בתזונה שלך.

בשומנים, הנקראים בדרך כלל חומצות שומן, יש יותר קלוריות לגרם ממאקרו-נוטריינטים האחרים, כך שאתה יכול לחשוב עליהם כחומרים מזיני אנרגיה צפופה שהם מקור מושלם של אנרגיה בת קיימא כאשר אתה צריך קצת סיבולת. כמו בפחמימות, ישנם סוגים שונים של שומנים: שומנים רוויים, כמו חמאה, הם מוצקים בטמפרטורת חדר; שומנים בלתי רוויים, כמו שמנים צמחיים, הם נוזליים בטמפרטורת חדר.

באשר לחלבונים: הם מכילים קלוריות, אלא משום שחלבונים הם כל כך חשובים לצמיחה, התפתחות ושיקום, הגוף שלך משתמש בהם כמקור מפלט אחרון של אנרגיה. אתה מקבל חלבונים במגוון רחב של מזונות מן החי והצומח-בשר ושעועית מהווים מקורות טובים. לאחר מכן הגוף שלך שובר מזונות המכילים חלבון  לתוך חומצות אמינו, שהן אבני הבניין הבסיסיות של חלבונים. אז חומצות אמינו מתפרקות מחדש לאלפי סוגים שונים של חלבונים.

מים

מים הוא סוג אחר של חומרים מזינים. תזונאים מסווגים מים כחומר מזין, כי זה נחוץ בכמויות גדולות, אבל זה ממוקם בדרך כלל בקטגוריה משלו, משום שבניגוד לחומרים המזינים האחרים, זה חומר יחיד. מים מהווים כ -60% ממשקל הגוף שלך. הגוף מאבד את הנוזלים בקלות דרך שתן, זיעה ואידוי, כך שאתה צריך לעתים קרובות למלא את הגוף על ידי שתיית נוזלים ואכילת מזונות המכילים מים, כמו פירות וירקות. הפונקציות של המים הן חשובות והכרחיות.

ריפוי ומניעת מחלות באמצעות תזונה נכונה וצמחי מרפא זוכה היום לתשומת לב רבה מצד אנשי האקדמיה ולמודעות הולכת וגוברת בקרב הציבור הרחב.
המסלול של קורס תזונה נכונה מקנה הבנה יסודית של התהליכים הפיזיולוגיים והצרכים התזונתיים של המטופל ומעניק כלים לטיפול במניעת מחלות ומצבי מחלה.

למה מזון ומים הם חיוניים כל כך ולמה אנחנו צריכים לאכול ולשתות? האם אנחנו צריכים פשוט לאכול את מה שאנחנו אוהבים בעת שאנחנו אוהבים? איך אוכל מתעכל בגופנו, האם כל המזונות חשובים באותה מידה? האם תינוק צריך את אותו האוכל בהיותו נער או מבוגר? לימודי תזונה מפרטים את כל המידע הזה ונותנים כלים על מנת שנוכל להבין כיצד מנגנון העיכול והתזונה עובד:  עיכול המזון, איך קורה תהליך ההשמנה, בניית שרירים וכיצד ליצור מספיק אנרגיה כדי להפעיל את הגוף שלנו, כך שנוכל ללכת, לדבר,כלומר לתפקד. למען תפקוד תקין של האיברים הפנימיים, ובעצם כדי להשארות בחיים. שיעורים בלימודי תזונה יכשירו אתכם למנוע ולרפא מחלות בעזרתה של התזונה.

לימודי התזונה שלנו בנויים באופן הדרגתי כך שכל יחידת מחקר מתבססת על קודמתה, מאפשרת לסטודנטים לפתח ביטחון עצמי  וכישורים, ולממש את מלוא הפוטנציאל שלהם כתזונאים מקצועיים.

במסלול מדעי מזון ואכילה בריאה נלמד עקרונות בתזונה נכונה, הכרת אבות המזון והבנת תפקידם בתפריט מאוזן ובבניית הגוף.
הכרת הערכים הקלוריים של מזונות,נלמד גם עקרונות בהנחייה תזונתית למניעת מחלות כמו: סכרת, יתר לחץ דם, בעיות עיכול, היפרליפידמיה ועוד.

נלמד על המסלולים המטבוליים של ניצול התזונה בגוף וניקבל ידע וכלים לטיפול במחלות נפוצות באמצעות תזונה וצמחי מרפא.
בנוסף התלמיד ידרש לתרגל 50 שעות פרקטיקה בהן יתנסה בשיטות איבחון וטיפול במסגרת קליניקת GODELMAN.
נכיר את עולם צמחי הרפואה, את החומרים  הפעילים בכל צמח, אינדקציות ודרכי שימוש בסוגי צמחים שונים.
במהלך המסלול  "מדעי מזון ואכילה בריאה" נלמד דרכי טיפול באמצעים ביתיים מתוך מסורות עממיות בשילוב ידע מודרני בצמחים , ויטמינים ותוספי תזונה נפוצים.

  • סטאג' במרפאה
  • עזרה במציאת עבודה
  • מוכר למורים בשנת שבתון
  • לימודי מדעי המזון ואכילה בריאה מזכים אתכם בתעודה בינלאומית מוכרת ב NHPC

 

לרשימת הקורסים המלאה לחצו כאן

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *