מדעי המזון ואכילה בריאה

האם אי פעם שמעתם את הביטוי, "אתה, זה מה שאתה אוכל?"
למרות שאנו לא יכולים לקחת את זה פשוטו כמשמעו, יש בפתגם זה מן האמת.

המזונות שאתם בוחרים לאכול, קובעים אילו חומרים מזינים, הגוף שלכם יקבל ובאילו כמויות. חומרים מזינים הם חומרים המאפשרים לגוף להפוך אותם לאנרגיה, לבנות ולתחזק רקמות ולווסת תהליכים גופניים. אם אתם אוכלים תזונה בריאה ומלאה במגוון של מזונות עתירי חומרים מזינים, הסיכוי ליהנות מבריאות טובה גבוה יותר, מאשר אם תאכלו תזונה לקויה שחסרה בחומרים מזינים. קורס זה יסקור את התזונה באופן כללי, על ידי התבוננות בשש אבות המזון: פחמימות, שומנים, חלבונים, מים, ויטמינים, מינרלים ומאקרו-נוטריינטים. שלושה מתוך ששה אבות המזון אלו מכונים מאקרו-נוטריינטים, כי הם נדרשים בכמויות גדולות. מאקרו, משמעו גדול. מאקרו-נוטריינטים הם פחמימות, שומנים וחלבונים. הם ייחודיים במקצת משום שהם חומרים מזינים היחידים שמספקים לגוף את האנרגיה, הנמדדת בקלוריות. משלושת אבות המזון, הגוף מעבד פחמימות לאנרגיה מהירה, כי פחמימות זמינות בקלות כאשר יש צורך מיידי באנרגיה. כל הפחמימות מגיעות מהמזון, אבל מזונות שונים מכילים סוגים שונים של פחמימות.

לדוגמא: כאשר אתם אוכלים עוגייה, אתם צורכים בעיקר סוכרים, או פחמימות פשוטות. ואילו ספגטי, מכיל הרבה עמילנים, שהן פחמימות המורכבות מסוכרים רבים. אם תאכלו פירות וירקות תקבלו מנה טרייה של סיבים, שהם סוג של פחמימות שלא ניתן לעכל. כלומר, אי-אפשר לקבל אנרגיה מסיבים, אך עדיין הסיבים הם נהדרים עבור העברת מזון דרך מערכת העיכול, אז זה משהו שתרצו הרבה ממנו בתזונה שלכם. בשומנים, הנקראים בדרך כלל חומצות שומן, יש יותר קלוריות לגרם ממאקרו-נוטריינטים האחרים, כך שניתן לחשוב עליהם כעל חומרים מזיני אנרגיה צפופה שהם מקור מושלם לאנרגיה בת קיימא כאשר צריך קצת סיבולת.

בדומה לפחמימות, ישנם סוגים שונים של שומנים: שומנים רוויים, כמו חמאה, הם מוצקים בטמפרטורת החדר; שומנים בלתי רוויים, כמו שמנים צמחיים, הם נוזליים בטמפרטורת החדר. באשר לחלבונים: הם מכילים קלוריות, אלא משום שהחלבונים הם כל כך חשובים לצמיחה, התפתחות ושיקום, הגוף  משתמש בהם כמקור מפלט אחרון של אנרגיה. אתם מקבלים חלבונים במגוון רחב של מזונות מן החי והצומח – בשר ושעועית מהווים מקורות טובים. לאחר מכן הגוף ממיר מזונות המכילים חלבון לתוך חומצות אמינו, שהן אבני הבניין הבסיסיות של החלבונים. אז חומצות אמינו מתפרקות מחדש לאלפי סוגים שונים של חלבונים. מים הם סוג אחר של חומרים מזינים. תזונאים מסווגים מים כחומר מזין, כי הוא נחוץ בכמויות גדולות, אבל מים הם קטגוריה בפני עצמה, משום שבניגוד לחומרים מזינים אחרים, הם חומר בודד. מים מהווים כ -60% ממשקל הגוף. הגוף מאבד את הנוזלים בקלות דרך שתן, זיעה ואידוי, כך  שיש למלא את הגוף לעתים קרובות על ידי שתיית נוזלים ואכילת מזונות המכילים מים, כמו פירות וירקות. הפונקציות של המים הן חשובות והכרחיות.

ריפוי ומניעת מחלות באמצעות תזונה נכונה וצמחי מרפא זוכה היום לתשומת לב רבה מצד אנשי האקדמיה, ולמודעות הולכת וגוברת בקרב הציבור הרחב. המסלול שלנו מקנה הבנה יסודית של התהליכים הפיזיולוגיים והצרכים התזונתיים של המטופל ומעניק כלים לטיפול במניעת מחלות ומצבי מחלה. למה מזון ומים הם חיוניים כל כך ולמה אנחנו צריכים לאכול ולשתות? האם אנחנו צריכים פשוט לאכול את מה שאנחנו אוהבים? איך אוכל מתעכל בגופנו, האם כל המזונות חשובים באותה המידה? האם תינוק צריך את אותו האוכל בהיותו נער או מבוגר? לימודי התזונה מפרטים את כל המידע הזה ונותנים כלים על מנת שנוכל להבין כיצד מנגנון העיכול והתזונה עובדים: עיכול המזון, איך קורה תהליך ההשמנה, בניית שרירים וכיצד ליצור מספיק אנרגיה כדי להפעיל את הגוף שלנו, כך שנוכל ללכת ולדבר, כלומר, לתפקד. למען תפקוד תקין של האיברים הפנימיים, ובעצם כדי להישאר בחיים. שיעורים בלימודי התזונה יכשירו אתכם למנוע ולרפא מחלות בעזרת תזונה. לימודי התזונה שלנו בנויים באופן הדרגתי כך שכל יחידת מחקר מתבססת על קודמתה, מאפשרת לסטודנטים לפתח ביטחון עצמי וכישורים, ולממש את מלוא הפוטנציאל שלהם כתזונאים מקצועיים.

 תכנית הלימודים:

במסלול מדעי המזון ואכילה בריאה נלמד עקרונות בתזונה נכונה, נכיר את אבות המזון ונבין את תפקידם בתפריט מאוזן ובבניית הגוף. נכיר את הערכים הקלוריים של המזונות, נלמד גם עקרונות בהנחיה תזונתית למניעת מחלות כמו: סכרת, יתר לחץ דם, בעיות עיכול, היפר ליפידמיה ועוד. נלמד על המסלולים המטבוליים של ניצול התזונה בגוף ונקבל ידע וכלים לטיפול במחלות נפוצות באמצעות תזונה וצמחי מרפא.

התנסות מעשית :

בנוסף, יידרש התלמיד לתרגל 50 שעות פרקטיקה בהן יתנסה בשיטות אבחון וטיפול במסגרת קליניקת GODELMAN.

נכיר את עולם צמחי הרפואה, את החומרים הפעילים בכל צמח, אינדיקציות ודרכי שימוש בסוגי צמחים שונים.

במהלך המסלול  "מדעי המזון ואכילה בריאה" נלמד דרכי טיפול באמצעים ביתיים מתוך מסורות עממיות בשילוב ידע מודרני בצמחים, ויטמינים ותוספי תזונה נפוצים.

למה ללמוד אצלנו : 

  • סטאז' במרפאה
  • עזרה במציאת עבודה
  • מוכר למורים בשנת שבתון
  • לימודי מדעי המזון ואכילה בריאה מזכים אתכם בתעודה בינלאומית מוכרת ב NHPC

מה הלימודים יתנו לכם:

לרכוש כלים שיאפשרו לכם להעניק ייעוץ לאורח חיים בריא

לרכוש מיומנויות בהנחיית קבוצות וסדנאות 

עבודה בחנויות טבע, חדרי כושר

הרצאות בגני ילדים ובתי ספר

ועוד….

לרשימת הקורסים המלאה לחצו כאן

 

    לפרטים והרשמה


      לפרטים והרשמה




      Call Now Button