תזונה נכונה

לפרטים והרשמה

כמה המלצות עבור תזונה נכונה

בשנים האחרונות כולנו נעשינו מודעים יותר לחשיבותה של התזונה ולקשר שלה למצבנו הבריאותי והנפשי. אם הנושא מעניין גם אתכם חשוב שתדעו שאצלנו במכללה ניתן להצטרף אל מסלול מדעי המזון ואכילה בריאה. כמו כן, לפניכם כמה המלצות עבור אכילה נכונה.

על מה כדאי להקפיד

קודם כל כדאי להקפיד על ארוחות מסודרות שמאפשרות לגוף להתרגל לצריכה, לספיגה ולפירוק מאוזן של מזון. בנוסף, כדאי שלא להכביד על מערכת העיכול בשעות מאוחרות מדי, ועדיף שלא לאכול ארוחה משמעותית כשעתיים לפני ששוכבים לישון.

באופן כללי כדאי לגוון את התזונה שלכם במקום לבסס אותה אך ורק על אותם מאכלים. למשל כדאי להקפיד בכל יום על אכילה של ירקות בלפחות חמישה צבעים, שכן כל צבע מעיד על נוגדי חמצון וחומרים נוספים אשר לכל אחד מהם יש את התרומה המיוחדת שלו לגוף ולבריאות.

מומלץ לתת עדיפות למזונות המבוססים על דגנים מלאים כמו אורז מלא, קמח מלא, בורגול, גריסי פנינה, דוחן וכוסמת. זאת מאחר שדגנים מלאים מכילים יותר חומרים מזינים כגון ויטמינים, חלבונים וסיבי תזונה מאשר דגן "לבן", אשר בו מסננים את הגרעין מהמעטפת שלו.

את החלבונים ניתן לקבל מקטניות כמו שעועית, חומוס, עדשים, טחינה ואפונה, וכן מאגוזים וזרעים למיניהם, וכמובן שניתן לקבל אותם גם ממוצרי בשר וחלב. המקורות החשובים ביותר לחלבונים בתזונה נכונה הם ביצים וגבינה לבנה (לא יותר מ 5% שומן). מדובר בחלבונים יותר קלים לעיכול מאשר חלבונים צמחיים, ומעבר לכך תשלובת החלבונים יותר מלאה במוצרים מהחי מאשר מהצומח. עם זאת, ניתן בהחלט לקבל את תצרוכת החלבונים הדרושה לגוף גם בדיאטה צמחונית שבנויה נכון.

מרכיב חשוב ביותר של אכילה נכונה הוא שתייה. מדובר כמובן במים המהווים כ- 60% ממשקל הגוף והינם חיוניים כמעט לכל תהליך, רקמה ותא. מאידך יש להימנע ככל הניתן ממשקאות מלאכותיים בין אם הם ממותקים או "דיאטטיים", שכן ברובם יש כמויות גבוהות של סוכרים והם יכולים לפגום גם בספיגת המינרלים בגוף.

עדיף גם להימנע ככל הניתן ממזונות מעובדים למרות הפיתוי שהם מציבים. כמעט תמיד מדובר במזונות שבהם קיימת רמה גבוהה של סוכרים, שומנים ומלחים. עקב הרפורמה בשוק המזון ניתן כיום לראות סימונים על גבי מוצרים מבחינת מרכיבים אלו. עם זאת, חשוב להבין שגם במוצר שאין עליו סימון אדום עדיין יכולות להיות רמות משמעותיות של מלח, שומן וסוכר.

בואו ללמוד!

כאמור, במכללה שלנו מתקיים מסלול מדעי המזון ואכילה בריאה. במסלול לומדים בין היתר על בנייה של תפריט מאוזן ועל העקרונות של תזונה נכונה, על ערכים קלוריים, על מניעת מחלות באמצעות אכילה נכונה, על מסלולים מטבוליים לניצול תזונה, וכן מקבלים כלים טיפוליים המבוססים על תזונה וצמחי מרפא. התלמידים זוכים בתעודה בינלאומית מוכרת ב- NHPC, עוברים סטאז' במרפאה ונהנים מתמיכה במציאת עבודה.

מעוניינים לשמוע עוד על מסלול מדעי המזון ואכילה בריאה? לחצו כאן

 

 

שאלות נפוצות

ההרשמה לקורס מתבצעת במכללת גודלמן, אנו מבצעים פגישת ייעוץ בה אנו נותנים פרטים מלאים על הקורס, בונים תכנית לימודים מותאמת ואישית לסטודנט ומבצעים את ההרשמה, ההרשמה מותנת בדמי הרשמה על סך 1250 ש"ח. כמו כן ניתן להירשם טלפונית , במקרה ואין צורך בפגישת ייעוץ, ההרשמה מתבצעת על ידי מילוי טופס הרשמה עם המועמד בטלפון, וחיוב האשראי טלפונית בדמי הרשמה, או שכר לימוד. לאחר מכן הטופס נשלח למועמד בפקס או המייל על מנת שהמועמד יחתום על הטופס, קבלה וחשבונית ניתן לקבל פיזית במזכירות המכללה.

במכללת גודלמן יש גמישות רבה בתחום תכניות הלימודים. ישנם קורסי ערב ובוקר ואפילו קורסי צהריים. במכללת גודלמן תוכל להתאים לעצמך תכנית לימודים נוחה המותאמת לצרכייך.

במכללת גודלמן, צוות המרצים הינו מהטובים בארץ. במכללה שלנו מלמדים רק מומחים מהמעלה הראשונה. רובם ככולם בהשכלת . PHD, MD ND
עוד פרטים ניתן לקרוא בעמוד "צוות המרצים" בדף הבית.

מומלץ לקרוא גם

עיסוי רפואי לימודים

לימודי עיסוי רפואי – קורס עיסוי מקצועי השימוש בביטוי "רפואה משלימה" מעט חוטא למציאות. ישנם מקרים רבים ועדויות מצטברות לכך, שטיפולים שמוגדרים כאלטרנטיביים (נוספים, או חלופיים) יכולים לחולל נפלאות –

לימודי רפלקסולוגיה במרכז

אודות לימודי רפלקסולוגיה במרכז גרים באזור המרכז ומבקשים ללמוד רפלקסולוגיה? כדאי שתכירו את מכללת גודלמן לרפואה המובילה בארץ בלימודי רפואה משלימה, שמציעה לימודי רפלקסולוגיה במרכז עם תעודת הסמכה לעבודה במקצוע

כמה עולה לימודי NLP

כמה עולה קורס NLP ולמי הוא מיועד? קורס מטפלי  NLP ודמיון מודרך שנלמד במכללת גודלמן, המובילה בארץ לרפואה משלימה, יעניק לכם הסמכה לטפל בתחום. מדובר בקורס מקצועי האורך שנתיים, שמוצע במתכונות גמישות כלימודי בוקר

קורס עיסוי שוודי מחיר

קורס עיסוי שוודי – כל מה שרציתם לדעת עיסוי שוודי הוא אחת משיטות הריפוי במגע המוכרות והוותיקות ביותר, נעשה בו שימוש למעלה מ-150 שנה והוא מהווה בסיס לשיטות עיסוי רפואי

Call Now Button דילוג לתוכן